Groepslessen

O2 Fitness
Lidmaatschapstest

Groepslessen

Bij O2 Fitness hebben we een uitgebreid programma aan groepslessen. Toegankelijk voor alle leden en doelgroepen. BBB, Body Pump, Spinning en Yoga zijn o.a. de lessen welke er gegeven worden. Daarnaast hebben we nog onze specials, PinkBoxing, CrossBoxing en Strong & Fit. Voor deze speciale lessen is een plus abonnement van toepassing.

Boksen

Boksen is de ultieme training voor het hele lichaam. Je leert tijdens deze les hoe je correct stoten geeft. Deze stoten trainen je benen, heupen, bilspieren, rug, schouders, borst en armen. Boksen zorgt ervoor dat al deze spieren samentrekken met meer kracht en snelheid, waardoor je kracht verder worden ontwikkeld. Het fysiek aanraken van je tegenstander vindt niet iedereen prettig. Tijdens deze les stoot je op elkaars handschoenen waardoor het een leuke en uitdagende training voor iedereen is.

Boxing bag

Boxing bag is een combinatie van cardio en kracht en er wordt ook gewerkt aan techniek. 

De training is een explosieve training en heeft een zeer grote positieve impact op het lichaam. Bovenal is de Boxing Bag de beste “stress releaser”!
Dit soort trainingen zijn erg geschikt voor mensen die willen afvallen op een leuke manier en daarnaast ook wat meer conditie willen krijgen!
Zaktraining is voor zowel mannen als vrouwen.

MOBILITY

Dit is een les waar 30 minuten lang aandacht wordt besteed aan het stretchen en versoepelen van de spieren.

Spieren ontspannen pas na het lang vasthouden van een stretch oefening en dat is de essentie van deze les. Lang in 1 stretch houden liggen/zitten of staan zodat de spier daadwerkelijk naar ontspanning gaat en de bewegelijkheid wordt vergroot.

Elke sport vraagt een specifieke Range of Motion (ROM) van de spieren en gewrichten om de oefening goed uit te kunnen voeren. Als spieren niet vrij kunnen bewegen en toch zwaar belast worden is er een vergrote kans op een blessure.
Daarnaast kan te weinig beweeglijkheid je sportprestatie negatief beïnvloeden omdat je tegen wordt gehouden in het uitoefenen van een goede techniek.

Strong & Fit

Bij STRONG&FIT werk je in groepsverband aan een betere fysieke conditie en kracht. Een natuurlijke manier van trainen waar facetten van alle sporten in worden verwerkt. Denk aan atletiek, turnen en gewichtheffen. Bij Strong&Fit wordt gewerkt met olympische stangen, kettlebells, dumbells, plyo boxen, maar ook veel oefeningen met eigen lichaamsgewicht. We trainen de bewegingen waar mensen voor zijn gemaakt: rennen, springen, duwen, klimmen, tillen en trekken. Elke training is anders, waardoor je steeds wordt uitgedaagd en je alle spieren gebruikt. 

STRONG&FIT FUNDAMENTALS:

Bij Strong & Fit fundamentals leer je de basis bewegingen van de Strong&fit les, zoals; alle vormen van de squat, press en lift.  Het is dus meer een techniek les dan een fysiek uitdagende les.

Geschikt voor iedereen die de olympische stang kan optillen en geen ernstige schouder, knie of heup blessures heeft.

Spinning

  • Spinning draagt bij aan het vergroten van de longinhoud
  • Je verbrand veel calorieën met slechts één training
  • Vanwege afwisselende ritmes train je eenvoudig je conditie en spieren
  • Spinning is een effectieve sport voor het verbranden van vet
  • Je volgt een work-out op je eigen tempo, waardoor beginners en gevorderden samen de les kunnen volgen
  • Spinning is een sport waarbij je snel zichtbare resultaten kan boeken
  • De trainingen zijn sfeervol onder begeleiding van gezellige muziek
  • Je spinning instructeur motiveert je om tot het maximale van je kunnen te gaan

Billen workout

Een nieuwe les bij O2Fitness. Een les speciaal gericht om mooi gevormde billen te krijgen. De les bestaat uit krachttraining met verschillende oefeningen voor de bilspieren.

Yoga

Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. De oorsprong van Yoga ligt in het Verre Oosten waar veel mensen Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans.

 
 

PowerPump

PowerPump is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. PowerPump is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht.

BBB

BBB pakt de drie belangrijkste B’s van je lichaam aan, namelijk Buik, Benen en Billen! In slechts een uur tijd train je al deze ‘probleem gebieden’ met behulp van cardio- en krachtoefeningen. Door de ideale combinatie van cardio- en krachttraining verbrandt je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het strakker maken van je lichaam! BBB is daarom de perfecte fitness workout voor personen die willen afvallen en aan hun conditie willen werken.

 
 

Pilates

Met Pilates train je stabiliteit, coördinatie en spierkracht op een leuke en actieve manier. Pilates richt zich op het powerhouse van je lichaam! Tijdens de les worden met name grondoefeningen uitgevoerd voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren.

FATATTACK

HIIT, oftewel High Intensity Interval Training is een intervaltraining voor gevorderden. … Daag jezelf uit, verbrand vet, en word fit met HIIT

Circuit Training

Circuittraining is een trainingsmethode waarbij je een circuit doorloopt om je hele lichaam te trainen. Je voert een aantal oefeningen achter elkaar uit, waarbij al je spiergroepen aan de beurt komen. Deze oefeningen kun je op basis van tijd doen, maar ook aan de hand van een x aantal herhalingen. Het aantal herhalingen zal per oefening verschillend zijn. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is beperkt. Hierdoor werk je naast het vergroten van je kracht, ook aan je conditie.

 
 

55+ Fitness

 Als u al wat op leeftijd bent is fit en gezond blijven heel belangrijk. 55+ Fitness is samen sporten, onder professionele begeleiding. Naast het sociale aspect is samen sporten een drijfveer om door te zetten.

LADIES BoxINShape

Les speciaal gericht op vrouwen, waarbij het eerste gedeelte van de les bestaat uit cardio boksen en het tweede gedeelte van de les aandacht besteed wordt aan het trainen van Buik, Billen en Benen.